Phone:+86 13333092057 Email: iasos@iasos.eu
Phone: +30 6999398373 Email: coyote@iasos.eu
Εταιρεία
Προϊόντα
Υπολογιστής
Πωλήσεις
Φωτογραφίες
Δημοσιεύσεις
Τρόπος χρήσης
Επικοινωνία

Ανεμογεννήτρια κατακόρυφου άξονα: "Iasos III".
Ονομαστική ισχύς: 4 Kva
Download
Γενικές οδηγίες
Ανεμογεννήτριες τιμές, ανεμογεννήτρια κάθετου άξονα, ανεμογεννήτρια κατακόρυφου άξονα, πράσινη ενέργεια, αιολική ενέργεια, ανεμόμυλος
Warranty
Οδηγίες για την επιλογή του τόπου εγκατάστασης
Declaration of conformity
Οδηγίες για την πάκτωση στο τελικό σημείο εγκατάστασης
Video για "wind rose"
Οδηγίες συναρμολόγησης και εγκατάστασης
Video για χρήση λογισμικού
Χρήσεις της ανεμογεννήτριας
Video "Iasos I"
Σύνδεση με την κατανάλωση και άλλες πηγές ενέργειας
Video για επιλογή μοντέλου
Δεδομένα ισχύος και διαγράμματα
Video τρόποι χρήσης
Εξοπλισμός που συμπεριλαμβάνεται στην ανεμογεννήτρια
Εξοπλισμός που ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στην ανεμογεννήτρια
Υπολογίστε μόνος την απόδοση της ανεμογεννήτριας
Αρχική
Προηγούμενη
Κατάλογος εξαρτημάτων ανεμογεννήτριας
Επιμέρους εξοπλισμός που ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στην ανεμογεννήτρια.
Μπαταρίες.
Οι μπαταρίες δεν συμπεριλαμβάνονται στον εξοπλισμό της ανεμογεννήτριας. Ο αγοραστής θα πρέπει να προμηθευτεί μπαταρίες μόνος του από την δική του τοπική αγορά.

Η τεχνολογικά διαθέσιμη λύση για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας, που παράγεται από την ανεμογεννήτρια, είναι η χρήση μπαταριών. Αποθηκεύοντας σε μπαταρίες την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια, κατά την περίοδο που πνέουν άνεμοι, θα έχετε διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργεια κατά τις περιόδους που δεν πνέουν άνεμοι.
Από πλευράς απόδοσης η καλύτερη λύση είναι οι μπαταρίες λιθίου. Δεν είναι όμως η καλύτερη λύση από οικονομική πλευρά.
Η πλέον αποδοτική λύση είναι οι μπαταρίες τύπου OPzV δηλ., οι μπαταρίες κυλινδρικών στοιχείων, βαθιάς αποφόρτισης και ηλεκτρολύτη τύπου VRLA. Αποκαλούνται a flooded type of tubular-plated, lead acid deep cycle batteries.
Οι μπαταρίες αυτές έχουν υψηλή απόδοση και μπορούν να λειτουργούν αποδοτικά, σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και για 17 χρόνια. Κάθε μπαταρία αυτού του τύπου έχει τάση 2 dcv και χωρητικότητα ανάλογη με τις ανάγκες του κάθε χρήστη.

Μπαταρίες για ανεμογεννήτριες
Με βάση τη φύση των ηλεκτρολυτών τους, οι μπαταρίες κυλινδρικών στοιχείων χωρίζονται σε δύο τύπους:
- Μολύβδου, βυθισμένου σε ηλεκτρολύτη (θεικό οξύ) (τύπος ηλεκτρολύτη FLA). Είναι ο τύπος μπαταριών OPzS.
Ο ηλεκτρολύτης σε αυτές τις μπαταρίες είναι σε υγρή μορφή. Οι μπαταρίες OPzS απαιτούν συνεχείς ελέγχους και συντήρηση, κάτι που μπορεί να μην είναι ευχάριστο για μερικούς ανθρώπους. Επίσης, αυξάνονται οι κίνδυνοι διαρροής, εκρήξεων και οικιακών ατυχημάτων. Οι μπαταρίες OPzS έχουν ανοίγματα στο επάνω μέρος από όπου πρέπει να προστίθεται αποσταγμένο νερό. Αυτά τα ανοίγματα συχνά έχουν αντικατασταθεί με μια αυτορυθμιζόμενη βαλβίδα.
- Μολύβδου βυθισμένου σε παχύρευστο ηλεκτρολύτη GEL (θεϊκό οξύ με προσθήκη πυριτίου) (τύπος ηλεκτρολύτη VRLA).
Είναι ο τύπος μπαταριών OPzV.
Οι μπαταρίες είναι σφραγισμένες, δεν χρειάζονται συνεχείς ελέγχους και δεν εκπέμπουν αναθυμιάσεις ή αέρια. Συχνά τις αποκαλούν μπαταρίες σιλικόνης.

Για να αποθηκεύσετε την ηλεκτρική ενέργεια, που παράγεται από την ανεμογεννήτρια "Iasos", χρειάζεστε 24 μπαταρίες OPzV. Οι μπαταρίες πρέπει να συνδεθούν εν σειρά, ώστε η συνολική ονομαστική τάση να είναι: 2 dcv Χ 24 τεμάχια = 48 dcv
Για να επιλέξετε την χωρητικότητα των μπαταριών, η καλύτερη λύση είναι να κατεβάσετε από την ιστοσελίδα της εταιρείας μας και να χρησιμοποιήσετε το ειδικό δωρεάν λογισμικό.
Για να επιλέξετε την χωρητικότητα που πρέπει να έχουν οι μπαταρίες που θα αγοράσετε, πρέπει να αποφασίσετε αφενός για πόσες ημέρες απόλυτη άπνοια θέλετε να έχετε αποθηκευμένη ηλεκτρική ενέργεια και αφετέρου ποια θα είναι η κατανάλωσή σας σε ηλεκτρική ενέργεια για κάθε ημέρα.
Εάν για παράδειγμα κάθε μπαταρία έχει χωρητικότητα 500 Ah, τότε η συνολική ενέργεια που θα μπορεί να αποθηκευτεί είναι 48 dcv x 400 Ampere = 24 Kwh. Ωστόσο, από αυτή την αποθηκευμένη ενέργεια μόνο το 80% μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Επομένως, 48 Kwh x 80% = 19,2 Kwh. Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη οτι και ο "charger controller" και το "inverter" λειτουργούν καταναλώνοντας ενέργεια από τις μπαταρίες. Συνεπώς η διαθέσιμη αποθηκευμένη ενέργεια, στην πραγματικότητα, είναι περίπου 18 Kwh.
Αν η κατανάλωσή σας είναι 18Kwh, τότε η αποθηκευμένη ηλεκτρική ενέργεια αρκεί για μία ημέρα.


"Inverter".
Το "inverter" δεν συμπεριλαμβάνεται στον εξοπλισμό της ανεμογεννήτριας. Ο αγοραστής θα πρέπει να προμηθευτεί "inverter" μόνος του από την δική του τοπική αγορά.
Αν χρησιμοποιείτε μπαταρίες, για να αποθηκεύσετε την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια, για να χρησιμοποιήσετε το αποθηκευμένο ηλεκτρικό ρεύμα χρειάζεστε μια ηλεκτρονική συσκευή που αποκαλείται "inverter".
Το αποθηκευμένο στις μπαταριές ηλεκτρικό ρεύμα έχει τάση 48 dcv και είναι συνεχές ηλεκτρικό ρεύμα. Οι κατοικίες χρησιμοποιούν εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα με τάση 220 acv και συχνότητα 50 Hz ή τάση 110 acv και συχνότητα 60 Hz. Το "inverter" είναι η συσκευή που κάνει αυτήν την μετατροπή του ηλεκτρικού ρεύματος.
Μετατροπέας τάσης για ανεμογεννήτριες
Συνεπώς η είσοδος στο "inverter" είναι 48 dcv και η έξοδος 220 acv ή 110 acv.
Επειδή σχεδόν πάντα στον ηλεκτρικό εξοπλισμό των κτιρίων υπάρχει κάποια συσκευή που περιέχει ηλεκτρικό κινητήρα, θα πρέπει το "inverter" να είναι τύπου "pure sine". Σε διαφορετική περίπτωση, πιθανά θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με τον ηλεκτρικό εξοπλισμό που ήδη διαθέτετε.
Για να επιλέξετε την ισχύ που πρέπει να έχει το "inverter", ώστε να καλύψετε τις ανάγκες σας σε ηλεκτρική ενέργεια, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό υπολογισμών που βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας.
Η λογική που πρέπει να ακολουθήσετε για την επιλογή "inverter" στηρίζεται στην έννοια της "κατανάλωσης αιχμής".
Αν για παράδειγμα η ημερήσια κατανάλωσή σας είναι 17 Kwh, αυτό δεν σημαίνει οτι χρειάζεστε ένα "inverter" με ισχύ 17 Kw. Σε κάθε εγκατάσταση, την οποία θέλετε να ηλεκτροδοτήσετε με πράσινη ενέργεια, υπάρχουν πολλές ηλεκτρικές συσκευές με διαφορετική ισχύ. Πρέπει να καταγράψετε, σε ένα πρόχειρο χαρτί, αυτές τις συσκευές και την αντίστοιχη ισχύ κάθε μιας. Στην συνέχεια πρέπει να επιλέξετε ποιές από τις ενεργοβόρες συσκευές (συσκευές με μεγάλη ισχύ) θέλετε να είναι ενεργές ταυτόχρονα. Με άλλα λόγια πρέπει να υπολογίσετε την μέγιστη ισχύ που θέλετε να έχετε διαθέσιμη οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Για παράδειγμα, αν θέλετε να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα ένα ηλεκτρικό φούρνο μαγειρέματος (3 Kw), ένα φορητό στεγνωτήριο μαλλιών (1 Kw) και μια ηλεκτρική αντλία νερού (2 Kw), τότε η "κατανάλωση αιχμής" είναι 3 + 1 + 2 = 6 Kwh. Σε αυτή την περίπτωση το "inverter" θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από 6 Kw. Αν όμως σχεδιάσετε καλύτερα την κατανάλωσή σας και δεν χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα τον ηλεκτρικό φούρνο μαγειρέματος με την αντλία νερού, τότε η "κατανάλωση αιχμής" μειώνεται ουσιαστικά...
Με βάση αυτή την λογική μπορείτε μόνοι να κάνετε υπολογισμούς και να καταλήξετε στο τι ισχύ θα πρέπει να έχει το "inverter" που χρειάζεστε. Όσο μεγαλύτερος ισχύος είναι το "inverter" τόσο πιο ακριβό είναι...

Ανεμογεννήτριες, ανεμογεννήτριες κατακόρυφου άξονα, ανεμογεννήτριες κάθετου άξονα, οικιακές ανεμογεννήτριες, ανεμογεννήτρια για σπίτια, ανεμογεννήτρια για κατοικίες, ανεμόμυλος, μικρή ανεμογεννήτρια, ανεμογεννήτρια για ξενοδοχεία, ανεμογεννήτρια για μικρά εργοστάσια,
αιολική ενέργεια, πράσινη ενέργεια, ενέργεια από τον άνεμο, ανεμογεννήτρια με πολύ λίγο αέρα
Ανεμογεννήτριες, ανεμογεννήτριες κατακόρυφου άξονα, ανεμογεννήτριες κάθετου άξονα, οικιακές ανεμογεννήτριες, ανεμογεννήτρια για σπίτια, ανεμογεννήτρια για κατοικίες, ανεμόμυλος, μικρή ανεμογεννήτρια, ανεμογεννήτρια για ξενοδοχεία, ανεμογεννήτρια για μικρά εργοστάσια,
αιολική ενέργεια, πράσινη ενέργεια, ενέργεια από τον άνεμο, ανεμογεννήτρια με πολύ λίγο αέρα