Wind generators factory
Unit 2, Building 2, Office 102, Pingxiang - Xingtai city,
Shijimingzhu, Guangchang Road, Hebei, China
 Phone: +86 13333 092 057 Email: iasos@iasos.eu
Traiding Company
Lianglima Pingxiang, Xingtai city,
Hebei, China 054500
Phone: +91 9823 1964 80 Email: coyote@iasos.eu
FF 5, First Floor, 77 Rosemin Arcade,
Aquem, Margao Goa, India 403601
Phone: +91 9823 1964 80 Email: jitendra@agarwalgroupco.com

Εταιρεία
Προϊόντα
Εξαρτήματα
Διαγράμματα
Πωλήσεις
Τιμές
Ιστορικό
Φωτογραφίες - βίντεο
Ερωτήσεις
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δημοσιεύσεις
Τρόπος χρήσης
Επικοινωνία
Ανεμογεννήτριες
Μηχανολογικός εξοπλισμός
Διαχύτες
Εργαλεία
Γεννήτριες
Όργανα
Ελεγκτές φόρτισης
Μπαταρίες
Inverters
Ηλεκτρικός εξοπλισμός
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ιστορικό.
Ο ιδρυτής της εταιρείας «ΙΑΣΟΣ Α.Ε.», κ. Γιώργος Καρυτινός, για περισσότερα από 25 χρόνια διεξήγαγε συστηματική και εντατική έρευνα για την κατασκευή ενός μοντέλου ανεμογεννητριών που θα ανταποκρινόταν στις ακόλουθες θεμελιώδεις αρχές:
1. Θα λειτουργούσε αποδοτικά σε χαμηλές ταχύτητες ανέμου, που είναι οι επικρατέστερες στον πλανήτη.
2. Να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αγροικίες, ακόμη και σε σπίτια που βρίσκονται μέσα σε οικισμούς.
3. Να είναι μικρή σε μέγεθος και βάρος, ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί ακόμη και σε μικρά φορτηγά αυτοκίνητα, για να καλύψει τις ανάγκες των νομάδων.
Ο μικρός όγκος και το ιδιαίτερο σχήμα δεν έχουν αισθητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, ενώ το μικρό βάρος δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης σε οποιοδήποτε είδος οροφής.
4. Να έχει χαμηλό κόστος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της πλειοψηφίας των ανθρώπων, που δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια. Κόστος όσο το δυνατόν μικρότερο, σε σχέση με μια γεννήτρια που λειτουργεί με κινητήρα ντίζελ, προκειμένου όχι μόνο να μειωθεί η κατανάλωση υγρών καυσίμων αλλά και οι αντίστοιχοι ρύποι.
5. Να χαρακτηρίζεται από υψηλές επιδόσεις. Η σχέση μεταξύ της τιμής αγοράς της ανεμογεννήτριας και της αξίας της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, θα έπρεπε να είναι η καλύτερη, σε σύγκριση με οποιασδήποτε άλλης μορφής εξοπλισμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνθρωποι να στρέφονται σταδιακά στην πράσινη ενέργεια, αποκτώντας την αντίστοιχη κουλτούρα.
6. Να διαθέτει εξαιρετική αντοχή, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες.
7. Να είναι αθόρυβη ώστε να μην ενοχλεί τον χρήστη και τους γύρω του και να παραμένει έτσι "διακριτική" όπως κάθε τι αγαπημένο.
8. Να μην προκαλεί κραδασμούς κατά την λειτουργία.
9. Να μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα οπουδήποτε, χωρίς να απαιτούνται πρόσθετα έξοδα για την προετοιμασία του σημείου εγκατάστασης.
10. Να είναι εύκολη η μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία σε μια νέα θέση, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να επιλέξει εμπειρικά μια τελική θέση εγκατάστασης, εξασφαλίζοντας την λειτουργία της υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ανέμου.
11. Να είναι εφικτή η συντήρηση ακόμη και από ανειδίκευτο άτομο ώστε να αποφεύγονται τυχόν πρόσθετες δαπάνες κατά τη λειτουργία.
12. Να μην χρειάζονται εξειδικευμένα εργαλεία για την συναρμολόγηση και συντήρηση.


Ο σχεδιασμός, η αεροδυναμική, η στατική και η δυναμική μελέτη της ανεμογεννήτριας ολοκληρώθηκαν το 2010, οπότε και ξεκίνησε η κατασκευή του πρωτοτύπου.
Ο σχεδιασμός έγινε με την εφαρμογή των πιο σύγχρονων αεροδυναμικών θεωριών, χρησιμοποιώντας το πιο προηγμένο λογισμικό προσομοίωσης.
Ενώ ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του συγκεκριμένου στροβίλου είναι ιδανικός για μέγιστη απόδοση σε πολύ χαμηλές ταχύτητες ανέμου, τελικά, μετά από αρκετά χρόνια παραγωγικής εμπειρίας, έγινε φανερό, πως για να ανταποκρίνεται η ανεμογεννήτρια, στους πιο πάνω στόχους, θα πρέπει να επιτυγχάνει την μέγιστη απόδοση, όχι σε ακραία χαμηλές ταχύτητες ανέμου, αλλά σε ταχύτητες από 5 m/s μέχρι 9,3 m/s, που είναι και οι επικρατέστερες ταχύτητες ανέμου σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τροποποιώντας συνεπώς τον αρχικό αεροδυναμικό σχεδιασμό, έγινε εφικτή η αφαίρεση του μηχανισμού αυτόματης προσαρμογής του βήματος των πτερυγίων, με αποτέλεσμα το κόστος της ανεμογεννήτριας να παραμείνει μικρό και η μέγιστη απόδοσής της να επιτυγχάνεται στις πλέον συνηθισμένες ταχύτητες ανέμου.

Το πρώτο πρωτότυπο ανεμογεννήτριας δοκιμάστηκε το 2010 σε αεροδυναμική σήραγγα, οπότε και επιβεβαιώθηκαν τα θεωρητικά μεγέθη. Ακολούθησαν δοκιμές για έξι μήνες, στη θέση Sukeng, δήμος Pujiang, επαρχία Zhejiang της Κίνας.
Το 2011 η Κινεζική Κυβέρνηση προσέφερε χώρο στην εταιρεία "ΙΑΣΟΣ Α.Ε.", για να ξεκινήσει τις παραγωγικές της δραστηριότητες, στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου μηχανημάτων και πρώτων υλών στο Yiwu, της επαρχίας Zhejiang. Εκεί η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή του μοντέλου «Ελληνικό πνεύμα Ι». Το κύριο υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του συγκεκριμένου μοντέλου, ήταν το HDPE. Σαράντα έξι κομμάτια κατασκευάστηκαν για λογαριασμό του Πανεπιστημίου της πόλης Tianjin. Από αυτές τις ανεμογεννήτριες, 26 εγκαταστάθηκαν σε αστικές περιοχές του Bayan Nur και Ordos στην Εσωτερική Μογγολία και άλλες 20 ανεμογεννήτριες εγκαταστάθηκαν στην περιοχή Jambyl του Καζακστάν.
Η εμπειρία από την λειτουργία των ανεμογεννητριών «Ελληνικό πνεύμα Ι», συχνά υπό ακραίες καιρικές συνθήκες, πρόσφερε πολύτιμη εμπειρία στην «ΙΑΣΟΣ Α.Ε.» και έτσι τον Ιανουάριο του 2012 ξεκίνησε η παραγωγή του μοντέλου "Ελληνικό πνεύμα II". Η διαφορά του νέου μοντέλου, σε σχέση με το προηγούμενο, ήταν ότι διέθετε έναν αυτόματο μηχανισμό αλλαγής κλίσης των πτερυγίων και ότι ως βασικό υλικό χρησιμοποιήθηκε το PVC υψηλής πυκνότητας. Η χρήση μηχανισμού αλλαγής κλίσης των πτερυγίων ήταν απαραίτητη για να διατηρηθεί το ίδιο υψηλό επίπεδο απόδοσης και σε πολύ υψηλές ταχύτητες ανέμου, που επικρατούσαν στις περιοχές όπου ήδη είχαν εγκατασταθεί ανεμογεννήτριες της εταιρείας.
Στα τέλη του ίδιου χρόνου ξεκίνησε η κατασκευή δύο ακόμη μοντέλων: "Ηράκλειτος I" και "Δημόκριτος I". Με τα μοντέλα αυτά η εταιρεία προσπάθησε να μετριάσει την ικανότητα της ανεμογεννήτριας να παράγει μέγιστη ισχύ σε πολύ χαμηλές ταχύτητες ανέμου!!
Ενώ όλοι οι άλλοι κατασκευαστές ανεμογεννητριών προσπαθούν απελπισμένα να επιτύχουν ώστε οι ανεμογεννήτριες τους λειτουργούν σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλές ταχύτητες ανέμου, η "ΙΑΣΟΣ Α.Ε.", προσπαθούσε το ακριβώς αντίθετο, διότι η ανεμογεννήτριά της, με καινοτομίες στον αεροδυναμικό της σχεδιασμό, ήταν εξ αρχής μια επαναστατική ανεμογεννήτρια στον τομέα της αεροδυναμικής και όχι μόνον!!
Τα μοντέλα "Ηράκλειτος Ι" και "Δημόκριτος Ι", εκτός από τον αυτόματο μηχανισμό ρύθμισης κλίσης πτερυγίων, διέθεταν έως και τέσσερις γεννήτριες. Έτσι κάθε φορά που η ταχύτητα του ανέμου ξεπερνούσε κάποια όρια, ενεργοποιούνταν σταδιακά, μία προς μία, οι γεννήτριες, ώστε να παράγουν όλο και περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια, αυξάνοντας το φορτίο στον στρόβιλο και με τον τρόπο αυτό να επιβραδύνουν την ταχύτητα περιστροφής του.
Το κόστος, ωστόσο, των μοντέλων «Ηράκλειτος Ι» και «Δημόκριτος Ι» ήταν εξαιρετικά υψηλό, ακυρώνοντας τον κύριο στόχο της ανεμογεννήτριας, να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των φτωχών νοικοκυριών.
Έτσι, η "ΙΑΣΟΣ Α.Ε." ξεκίνησε το 2013 να παράγει μοντέλα "Ηρακλής I" και "Θαλής I", στα οποία εφαρμόστηκαν κάποιες αεροδυναμικές αλλαγές ώστε να μειωθεί η απόδοση του στροβίλου σε χαμηλές ταχύτητες ανέμου, να καταργηθεί η χρήση του αυτοματισμού αλλαγής κλίσης πτερυγίων και οι ανεμογεννήτριες να μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά και σε μεγάλες ταχύτητες ανέμου.
Και τα δύο μοντέλα κατασκευάστηκαν χρησιμοποιώντας ως βασικό υλικό το PVC υψηλής πυκνότητας.
Το 2014 η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή των "Ηρακλής II" και "Θαλής II" των οποίων τα επιμέρους εξαρτήματα ήσαν κατασκευασμένα από PVC με τη μέθοδο έγχυσης και ήταν εφοδιασμένα με νέο ελεγκτή φόρτισης, που κατασκευάζεται έκτοτε από τη "ΙΑΣΟΣ Α.Ε."
Από τις αρχές του 2015 η εταιρεία "ΙΑΣΟΣ Α.Ε." προσχώρησε στον όμιλο εταιρειών "Agarwal" και έγινε μέτοχος της εταιρείας "PRINE LTD".
Τον Δεκέμβριο του 2015 η εταιρεία μετέφερε το εργοστάσιό της στην πόλη Pingxiang, στην επαρχία Hebei, στη βόρεια Κίνα. Την εποχή εκείνη ολοκληρώθηκαν οι νέες στατικές και δυναμικές μελέτες. Και οι δύο μελέτες αφορούσαν την κατασκευή των κύριων δομικών στοιχείων της ανεμογεννήτριας με σωματοποιημένη κατασκευή (σάντουιτς). Έτσι, από τότε, τα βασικά εξαρτήματα της ανεμογεννήτριας, κατασκευάζονται εξωτερικά από ανοξείδωτο χάλυβα και διαθέτουν πυρήνα από κυψέλη αλουμινίου. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίστηκε η ομαλή λειτουργία της ανεμογεννήτριας, στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες, χωρίς συντήρηση.

Σε αυτό το νέο εργοστάσιο η "ΙΑΣΟΣ Α.Ε." εγκατέστησε τα απαραίτητα εξειδικευμένα μηχανήματα και άρχισε να κατασκευάζει το μοντέλο "Θαλής III", με βασικό δομικό υλικό τον ανοξείδωτο χάλυβα. Αυτό έγινε εφικτό με υιοθέτηση της τεχνολογίας κατασκευής αεροσκαφών.
Την άνοιξη του 2016, η εταιρεία "PRINE LTD" μετασχηματίστηκε στην εταιρεία "ANEMOS ENERGIES Pvt. Ltd.", με έδρα την Goa στην Ινδία. Εκεί ξεκίνησε η κατασκευή και άλλου εργοστασίου, ώστε να αυξηθεί η παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας και να ικανοποιηθεί η αυξανόμενη ζήτηση.

Από το καλοκαίρι του 2016, η "ΙΑΣΟΣ Α.Ε." κατασκευάζει η ίδια τις γεννήτριες που εγκαθίστανται στο εσωτερικό της ανεμογεννήτριας, προκειμένου να εξασφαλίσει την υψηλή απόδοση και άριστη ποιότητα των μεμονωμένων εξαρτημάτων της ανεμογεννήτριας.
Το μοντέλο "Θαλής III" παρήχθη σε μεγάλες ποσότητες και χρησιμοποιείται κυρίως από αγρότες, αλλά και από κυβερνητικούς οργανισμούς πολλών ασιατικών χωρών για την κάλυψη των αναγκών σε ηλεκτρισμό των απομακρυσμένων περιοχών.
Στις αρχές του 2017 η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή του μοντέλου "Θαλής IV" στο οποίο και εγκαθιστά γεννήτρια χωρίς πυρήνα σιδήρου. Το μοντέλο "Θαλής IV" είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας, που στην βασική του έκδοση παράγει 48 Kw την ημέρα.

Το καλοκαίρι του 2018, η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή του μοντέλου "Ίασος Ι". Κατασκευάζεται από χάλυβα, ενώ τα πτερύγια κατασκευάζονται από ανθρακονήματα. Η μέγιστη ισχύς μπορεί να φτάσει τα 60 Kw την ημέρα.
Πρόκειται για μια ανεμογεννήτρια που καλύπτει όλες τις προδιαγραφές των προηγούμενων μοντέλων, αλλά και τις εξής πρόσθετες:
α. Μπορεί να εξοπλιστεί με αθόρυβο βενζινοκινητήρα, ώστε σε μεγάλης χρονικής διάρκειας περιόδους χωρίς άνεμο, οι μπαταρίες να φορτίζονται αυτόματα. Έτσι δεν απαιτείται η εγκατάσταση μεγάλου αριθμού μπαταριών, ενώ η αυτονομία σε ηλεκτρική ενέργεια, είναι απόλυτη.
β. Μπορεί να δεχτεί και δεύτερη γεννήτρια, ώστε σε περιοχές με μεγάλη μέση ταχύτητα ανέμου, να είναι εφικτός ο διπλασιασμός της ισχύος.
γ. Μπορεί να δεχτεί αυτόματους διαχύτες, οι οποίοι κλείνουν αυτόματα τις χρονικές περιόδους με σφοδρούς ανέμους, προστατεύοντας την ανεμογεννήτρια αποτελεσματικά.

Μετά από εξαντλητική προσπάθεια πολλών ετών και τεράστιες επενδύσεις, η "ΙΑΣΟΣ Α.Ε." μπορεί να καυχηθεί ότι πέτυχε τους στόχους της...

Ήδη, συνολικής ισχύος άνω των 3,5 MW, ανεμογεννήτριες της "ΙΑΣΟΣ Α.Ε." είναι "έξω εκεί", περιστρεφόμενες συνεχώς και "λάμποντας"...

Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος ...